Bizonylat beállítások

Számla előtag módosítás

A számlához beállítható egyedi előtag a Beállítások→Bizonylat beállítások→Számla előtag módosítása menüpontban. Erre akkor lehet szükség, hogyha eddig egy másik számlázót használtunk, és szeretnénk folytatatni a sorszámot, vagy ha az alapértelmezett KUHUF helyett saját előtagot szeretnénk. Fontos megjegyezni, hogy a Kulcs-Üzlet esetében minden pénznemhez lehetőség van egyedi számla előtagot beállítani.

Erre addig van lehetőség, amíg az első számlát ki nem állítjuk, utána már csak évkezdéskor dönthetjük el az év első kiállított számlája előtt, hogy folytatjuk a sorszámot, vagy elölről kezdjük.

 

Többnyelvű számlafeliratok

Lehetőségünk van többnyelvű számlafeliratokat is kiválasztani, amely abban az esetben hasznos funkció, ha külföldi partnereknek számlázunk.
Alapértelmezetten a Kulcs-Üzletben a magyaron kívül, az angol és a német nyelvű számlafelirat választható ki, illetve felvihető egy egyéni számlafelirat is. Az angol és a német feliratok is személyre szabhatóak, ha úgy gondoljuk, hogy számunkra nem megfelelő az adott felirat.

Számla sablon kiválasztása

Különféle számlasablonok közül választhatsz, válaszd ki az amelyik legjobban illik a tevékenységedhez! A Beállítások/ Bizonylat beállítások/ Számla sablon kiválasztása menüpontban válaszd ki a számodra legjobban megfelelőt és csak nyomj a Mentés gombra!

Számla fejléc beállítása

A Beállítások/ Bizonylat beállítások/ Számla fejléc beállítása menüben lehetőségünk van beállítani, hogy a Saját cégünk és a Partnerünk esetében milyen adatok kerüljenek feltüntetésre a számlán.
Fontos megjegyezni, hogy külföldi partner esetén itt szükséges bejelölni az EU adószámot vagy a közösségen kívüli adószámot attól függően a partnerünk milyen székhelyű.
Cégcsoportok esetén pedig, ha felvittük a Partner adatai közé a csoportos adószámát, akkor itt be kell kapcsolni a csúszka segítségével, hogy látható legyen a számlákon. 

Számlák levelezési beállításai

Amikor e-mailben küldünk egy számlát olyankor egy alapértelemezett szöveget kap meg az ügyfelünk, viszont ezt a Beállítások/ Bizonylat beállítások/ Számla levelezési beállítások menüben bármikor meg tudjuk változtatni.  Az e-mail tárgya és tartalma szabadon változtatható.

Lehetőséged van változókat használni, ezek a  [Partner neve] és a [Cegnev] ,  az e-mail kiküldésekor automatikusan kicserélődnek a Te céged nevére és a Partner nevére, akinek a számlát küldöd. Ezeket a változókat használni nem kötelező, az e-mailben bárhová beilleszthetők, viszont fontos, hogy pontosan kell beírni a változók nevét, máskülönben nem fognak működni. 

Ha vissza szeretnéd állítani az alapértelmezettre az e-mailed tárgyát és tartalmát azt egy kattintással meg tudod tenni az Alapbeállítás visszaállítása gombra kattintva.

Megjegyzések szerkesztése

A Beállítások/ Bizonylat beállítások/ Megjegyzések szerkesztése menüpontban megadhatunk olyan alapértelmezett szövegeket, amelyek automatikusan megjelennek a Számla vagy az Ajánlat Alsó megjegyzés mezőjében.