CASHBOOK INTEGRÁCIÓ

Immáron lehetőség van a Kulcs-Üzletben a Cashbook integrációra. A Cashbook egy online pénzügyi nyilvántartás, amely egyszerűsíti és felgyorsítja a kapcsolattartást közted és a könyvelőd között. Így mindig pontosan tisztában lehetsz a vállalkozásod pénzügyeivel. Az RLB összes új programjába megoldott a közvetlen kommunikáció a Cashbookból, azaz az új hálózatos kettős, naplófőkönyv és pénztárkönyv programokba.

A Cashbook és Kulcs-Üzlet integráció azt jelenti, hogy a kiállított számlák, – megfelelő beállítások mellett – automatikusan feltöltődnek a Cashbook rendszerébe, onnan pedig átadhatók az RLB-be is akár.

Cashbook fiók összekötése Kulcs-Üzlet fiókkal

A Casbookba be kell lépni https://cashbook.hu/auth/login , itt meg kell adni a belépéshez szükséges adatokat, majd miután beléptünk a Beállítások- Alap beállítások menüben ki kell másolnunk az Együttműködés más programokkal titkos hitelesítő kulcsot.

Ezt a titkos hitelesítő kulcsot át kell másolnunk a Kulcs-Üzletben, amelyet úgy tudunk megtenni, hogy miután beléptünk a Kulcs-Üzlet számlázóba a Beállítások fülön kiválasztjuk a Cashbook, majd a Cashbook beállítások menüt: itt kell megadnunk a Cashbooktól kapott titkos hitelesítő kulcsot, illetve be kell pipálni az automatikus szinkronizálás opciót. Ha ez a kettő mező aktív, akkor az azután kiállított számlák automatikusan szinkronizálódnak a Cashbookba.

B

Feltöltött számlák státusza

Beállítások → Cashbook→ Feltöltött számlák státusza alatt látjuk az eddig feltöltött számlák számát, a kiállítás időpontját, a Cashbookban tárolt státuszkódját, illetve a hozzá tartozó üzenetet is.

Korábbi számlák feltöltése Cashbookba

Lehetőség van korábbi számlák feltöltésére a Beállítások → CashBook → Feltöltetlen számlák listája alatt. Itt elegendő a sor végén, a megfelelő számlához tartozó checkboxot bepipálni, majd a feltöltés gombra kattintani. Lehetőség van egyszerre több számla feltöltésére is, több checkbox bepipálásával, viszont érdemes egyidejűleg maximum 5 db számlát feltölteni, mert túl sok számla egyidejű felöltése esetén időtúllépés miatt megszakadhat a feltöltés.