Rendszer beállítások

Hogyan állíthatok be új pénznemet?

A Beállítások/Rendszer beállítások/ Pénznem fülön a Pénznemnek Új pénznem opciót szükséges kiválasztani. Ezután be kell írni a Nevet, ISO kódot és a jelet. Lehetőségünk van kiválasztani, hogy a pénznem jele a szám előtt vagy mögött helyezkedjen el. Végül pedig kiválaszthatjuk, hogy hány tizedesjegyig legyen feltüntetve az adott pénznem.

 

Hogyan adhatok meg új fizetési módot?

  A Kulcs-Üzletben alapértelmezetten meg van adva 4 darab fizetési mód, viszont ha ezen felül szeretnénk felvinni fizetési módot, akkor a Beállítások →Rendszer beállítások →Fizetési módok → Új fizetési mód felvitele lehetőségre kattintva megadható az új fizetési mód. 

Először nevet szükséges adni neki, ezután kiválaszthatjuk, hogy 5 Ft-ra kerekítjük vagy sem, illetve azonnali kiegyenlítés beállítására is van lehetőség, végül pedig egyénileg beállíthatjuk a fizetési határidőt.  

Hogyan vihetek fel új mértékegységet?

 A Beállítások → Rendszer beállítások → Mértékegység lapra kattintva a Mértékegység felvitele gombra kattintva megadó a mértékegység neve, illetve a legördülő menüből kiválasztható a NAV kategória. 

 

 

Projektkezelés

 A projekteket a Beállítások → Rendszer beállítások → Projektek menüben tudjuk rögzíteni, amely által a számláinkat, ajánlatainkat különféle projektekbe tudjuk sorolni. 

 

 

A felrögzített projektek ezután kiválaszthatóak lesznek a bizonylatokon: 

Számla: 

Beszerzés:Ajánlat: 

Készletezési jogcímek

Új készletezési jogcímek felvitele, illetve a meglévők szerkesztése is lehetséges a Kulcs-Üzletben a Beállítások → Rendszer beállítások → Készletezési jogcímek menüpont alatt.  
Az új jogcím felvételénél meg kell neveznünk a jogcímet, majd pedig megjelölni az irányt. 

Partnerkategóriák

Számláinknak létrehozhatunk projekteket, majd ezekbe a projektekbe sorolhatjuk azokat, így a különböző projekt alá tartozó bizonylatok alapján kimutatásokat tudunk a későbbiekben lekérdezni ezek bevételeiről, nyereségeiről. A Beállítások → Rendszer beállítások → Partnerkategóriák fülön lehetőségünk nyílik a partnereket különböző csoportokba rendezni. (pl ügyfeleknél: viszonteladók, törzsvásárlók, webshop ügyfelek, stb.) A kategóriákhoz különböző színek is rendelhetőek. Egy adott kategóriát törölni csak abban az esetben lehet, ha még egy partnerhez sem rendeltük hozzá a kategóriát. Maximum 20 karakter lehet a megnevezés. A Rögzített Partnerek fülön lehetőségünk van külön Partnerkategóriák alapján szűrni a partnereinkre. 

Termékkategóriák

  A Beállítások → Rendszer beállítások → Termékkategóriák fülön lehetőségünk nyílik a termékeket különböző csoportokba rendezni. Ezek alapján különféle csoportosításokat végezhetünk el termékeinkre, melyekhez színeket is rendelhetünk. (pl termékeknél: műszaki cikkek, szolgáltatások, digitális termékek, stb…) Egy adott kategóriát törölni csak abban az esetben lehet, ha még egy termékhez sem rendeltük hozzá a kategóriát. Maximum 20 karakter lehet a megnevezés. A Rögzített Termékek oldalon lehetőségünk van külön Termékkategóriák alapján szűrni a termékeinkre.

 

   

Finomhangolás

 A Beállítások →Rendszer beállítások →Finomhangolás menüpontban lehetséges beállítani, hogy abban az esetben ha kétszer kattintunk a számlázás esetén a termékre, akkor a terméket új sorba hozza vagy hozzáadódjon a meglévő sorhoz még egy egység. 
Ezen kívül az alapértelmezett számlázási nyelv kiválasztására is lehetőség van.

 

 

Abban az esetben, ha nem jelöljük be a pipát, akkor egy terméket bármennyiszer viszünk fel, mindig ugyan abba a sorba fogja felvinni, csak a termék mennyisége fog nőni, a számlakép pedig így fog kinézni:

 

Abban az esetben ha a bepipáljuk a több sorba történő számlázást, akkor a minden terméket új sorba fog felvinni a Kulcs-Üzlet és a számlaképünk így fog kinézni: