Általános beállítások

Cégem adatai

Mielőtt kiállítjuk az első számlánkat, szükséges lesz megadni a Cégünk adatait.

Abban az esetben, ha nem Cégként, hanem egyéni vállalkozóként regisztrálunk a a Cég mezőbe a saját nevünket kell megadni, minden más adathoz pedig azt amit kér a mező. Amennyiben egyéni vállalkozók vagyunk az Egyéni vállalkozó jelölőt bepipálva a megadható cégadatoknál megjelenik az E.V. nyilvántartási szám mező is, ahol megadhatjuk nyilvántartási számunkat is.

Ha KATA-sok vagyunk, akkor a Beállítások/Általános beállítások/Cégem adatai-n belül be kell pipálni a Kisadózó/KATA négyzetet. Ezáltal megjelenik egy KATA 2020 fül, ahol a KATA modult érhetjük el. Ezenkívül rákerül a számlára a kötelezően feltüntetendő Kisadózó felirat is.  

A KATA modulnál megadhatjuk az azévi KATA kezdeti dátumát. Ha már úgy kezdtük az évet, hogy KATA-sok vagyunk, akkor alapértelmezetten a január 1 lesz beállítva. Itt láthatjuk, hogy mennyi van még hátra a 12 milliós keretből, és hogy eddig mennyit számláztunk ki. Ugyanitt hozzáadhatjuk a nem Kulcs-Üzlettel kiszámlázott számlák összegét is, így ezeket is beleszámíthatjuk a KATA keretünkbe. FONTOS! Az adózási szabályoknak megfelelően, ide csak azok a számlák kerülnek jóváírásra, amelyek ki lettek egyenlítve, ugyanis amíg nem érkezik meg a pénz, addig a számlán lévő összeg nem számít bele a KATA keretünkbe. 

Ha túlléptük a KATA keretünket, akkor a program azt is kiszámolja nekünk, hogy mennyi lesz az extra adó mértéke.

A Kapcsolati beállítások fülnél megadhatjuk elérhetőségeinket, amiket szerepeltethetünk a számlán, ha szeretnénk. Ezeket a Beállítások->Bizonylat beállítások->Számla fejléc beállításai menüpont alatt tehetünk meg.

Az Egyéb fülnél megadhatjuk a logónkat valamint kiválaszthatjuk az Alapértelmezett fizetési módot.

Jelszócsere

Amennyiben szeretnénk lecserélni jelszavunkat, azt megtehetjük az Általános beállításokon belül a Jelszócsere menüpont alatt.

 

Regisztrációs e-mail csere

Amennyiben szeretnénk lecserélni a regisztrációs e-mail címünket, azt megtehetjük az Általános beállításokon belül a Regisztrációs e-mail csere menüpont alatt.

 

Könyvelői hozzáférés

 Hozzáadhatjuk könyvelőnket a számlázónkhoz, így nem szükséges neki a továbbiakban elküldeni a számlákat. Mindent számlát letölthet és leellenőrizhet. Ennek beállítására az Általános beállításokon belül a Könyvelői hozzáférés menüpontban van lehetőség. Meg kell adnunk a nevét, illetve az e-mail címét, amire megérkezik egy meghívó és egy jelszó, amivel beléphet a fiókba. 

A Könyvelői hozzáférés menüben a Regisztrált könyvelők fülön a meghívott könyvelők tekinthetőek meg, akiknek ha elfelejtették a jelszavukat, újat tudunk küldeni, illetve ki is tudjuk őket törölni, ha úgy döntünk. 

Főkönyvi feladás

Amennyiben szeretnénk a számláinkat beimportálni egy könyvelő szoftverbe úgy az Általános beállításokon belül a Főkönyvi feladáson belül tehetjük meg.
Meg kell határoznunk az időintervallumot, majd a Letöltés gombra kattintva letöltődik az XML fáj.
Jelenleg minden könyvelő programmal működik, ami alkalmas a NAV XML befogadására.